Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Μπλοκ 73.






Η πρώτη μας δημοσιευμένη ιστορία. Σε κάποιο από τα πρώτα "ειδικά" τεύχη του 9 της Ελευθεροτυπίας. Έιχε θέμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Αίματα, storm troopers, φαντάσματα και ένα σχετικό μήνυμα. Σίγουρα μας άρεσε τότε. Ότι πιο κοντά σε feedback πήραμε ποτέ ήταν "να κάνετε πιό συχνά κόμικς" και "το κτίριο γράφεται με Ι". 

5 σχόλια:

  1. gia na mi proseksw egw to orthografiko kati de paei kala
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο σχέδιο. Νομίζω το σύμπαν που δημιουργήσατε προσφέρεται και για ακόμα βαθύτερη ανάπτυξη.
    Όσο για το "κτήριο", η σωστή γραφή είναι με -η-, σύμφωνα με Μπαμπινιώτη. Δεν προέρχεται από το ρήμα "κτίζω", αλλά είτε από το ελληνιστικό "ευκτήριον" (οίκος προσευχών), είτε από το "οικητήριον" (κατοικία). Σε κάθε περίπτωση η σωστή ετυμολογικά γραφή είναι "κτήριο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @helm: μας αρέσουν κάποια πράγματα σίγουρα, αλλά πόσα από αυτά είναι συμπάθεια προς τους τότε εαυτούς μας και πόσα αντικειμενικά καλά σημεία, δεν ξέρω. Aν την είχα γράψει σήμερα θα ήταν αλλιώς, σίγουρα :)

    @Γιαννη Πλιώτα: το συγκεκριμένο σύμπαν είναι μια πρόφαση για να ειπωθεί μια ιστορία, ένα κλισέ δυστοπίας αν θέλεις που βοηθάει στο να μην χρειάζεται να σπαταληθεί χώρος απο τις περιορισμένες σελίδες για την εξήγησή του. Στις σύντομές μας ιστορίες χρησιμοποιούμε πολύ συχνά κλισέ τέτοιου είδους. Για το κτήριο/κτίριο ναι δεν είναι λάθος τίποτα απο τα δύο, το ί αντικατέστησε το ή στη νεότερη γραφή της λέξης. Το νόημα του σχόλιου περί του feedback ήταν πως δεν πήραμε ποτέ ουσιαστικό feedback :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εμας στη σχολη (αρχιτεκτονικη) μας ειχαν πει οτι η ορθογραφια παιζει ως εξης: "ενα παλιο κτιριο στο δρομο.." και "το κτηριο Ταδε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή